pondělí 8. srpna 2016

Plovoucí podlahy


Jak vybrat kvalitní plovoucí podlahu? Předně je třeba vědět jaké výhody a nevýhody skýtají dostupné druhy plovoucích podlah. Dřevěné plovoucí podlahy jsou vyrobeny z přírodního materiálu a poskytují tak velice dobrou vzdušnost a navíc i snižují průnik hluku od sousedů o patro níže.

Jejich největší nevýhodou je náročnost údržby. O dřevěnou plovoucí podlahu je opravdu třeba pečovat a čas od času je radno ji zcela restaurovat vybroušením povrchu.

Laminátové plovoucí podlahy jsou naproti tomu téměř nezničitelné (podle typu odolnosti), ale působí chladnějším dojmem. Pokud nežijeme v přízemí, doporučuje se laminátovou plovoucí podlahu instalovat na speciální protihlukovou podložku, která dopřeje sousedům pod námi klidný spánek.

1 komentář:

  1. Tyjo, tak teď jste mě docela znejistili. Chystáme se u nás doma dělat nové podlahy a dlouho jsem byla přesvědčená o tom, že právě plovoucí podlaha bude ideální volba. S tou náročností údržby ale tak nějak nevím. Co by teda podle vás byla lepší volba? Já ještě zvažovala vinyl. Cenově to vychází dost podobně, co jsem tak koukala.

    OdpovědětVymazat